skip to Main Content

Eerste gesprek/Intake

Als we een afspraak maken voor het eerste gesprek, de intake, dan vraag ik u wat de reden van de afspraak is. In de meeste gevallen vraag ik u om een aantal dagen een eetdagboek bij te houden waarin u opschrijft wat u heeft gegeten en gedronken op die dagen. Tijdens de intake bespreken we wat uw doelen zijn en eventueel welke klachten u heeft. We bespreken tevens uw medicatiegebruik en medische geschiedenis. Daarnaast vind ik het belangrijk om inzicht te krijgen in uw leefsituatie, uw beweegpatroon en eetpatroon. Indien u komt om af te vallen is het ook goed om te weten wat u al geprobeerd heeft om af te vallen, wanneer u graag eet, wat uw moeilijke momenten zijn, wat u graag met afvallen wilt bereiken, de reden waarom u wilt afvallen. Eigenlijk bespreken we alles wat met eten te maken heeft of kan hebben.

Als we alles in kaart hebben gebracht ga ik samen met u bekijken met welke aanpassingen in de voeding (en beweging) we uw doelen kunnen halen. Ik leer u hoe u gezondere keuzes kunt maken en ik geef u voldoende tips mee om moeilijke (eet)momenten te lijf te gaan. Vervolgens krijgt u van mij een voor u persoonlijk voorbeelddagmenu.

Dit eerste gesprek heeft een duur van ongeveer 60 minuten. Inclusief een dieetadvies wordt hier 75 minuten voor gerekend.

Tweede gesprek

Binnen 2 tot 4 weken volgt het tweede gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we hoe het de afgelopen weken gegaan is. Wat er goed ging en wat u juist erg moeilijk vond. Als dit nodig is passen we het voorbeelddagmenu aan. Ik geef u extra tips en adviezen mee hoe u met de moeilijke momenten het beste kunt omgaan en uiteraard is er veel aandacht voor uw motivatie.

Vervolggesprekken

De verdere behandeling en de frequentie van de gesprekken zal in overleg plaatsvinden. De vervolggesprekken duren zo’n 15 tot 30 minuten.

Er is ook de mogelijkheid om samen met mij in een supermarkt af te spreken waar u vaak boodschappen doet. In een half uur gaan we door de supermarkt en zal ik toelichting geven.

Verder is er de mogelijkheid voor huisbezoeken (op verwijzing) en telefonische consulten.

 Duur behandeling

Hoe lang u in behandeling blijft is erg persoonlijk. Soms zijn 1 a 2 contactmomenten voldoende, in andere gevallen zijn meerdere contactmomenten nodig verspreid over meerdere maanden en soms jaren.

Meten is weten

Tijdens alle gesprekken zal ik ook uw gewicht, vetmassa en spiermassa meten (tenzij u dit liever niet wilt), om te kijken naar het effect van uw inspanningen. Uiteraard is gewicht niet het belangrijkste. De focus zal liggen op een gezond eet- en leefpatroon.

Back To Top