Skip to content

Even voorstellen

Mijn naam is Manon Bak. Ik ben 53 jaar en heb mijn eigen Diëtistenpraktijk in Maarssen.  In 1993 heb ik de 4 jarige HBO-opleiding Diëtetiek afgerond. Vervolgens heb ik Gezondheidswetenschappen gestudeerd en ben ik jarenlang werkzaam geweest in de farmaceutische industrie als onderzoeker (trial manager) naar nieuwe medicijnen. Maar mijn fascinatie voor voeding en gezondheid is altijd gebleven. Na een succesvolle herintreders opleiding Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik in 2013 gestart met mijn eigen diëtisten praktijk en volg ik nu mijn grote passie. Mensen helpen met voedingsgerelateerde problemen en/of vragen.

Manon Bak, Dietiste

Mijn Visie:

Eten is net als slapen een primaire behoefte. Zonder eten kunnen we niet overleven. Behalve om je lichaam gezond te houden heeft eten ook een mentale of psychische functie, bijvoorbeeld door jezelf te belonen met eten, of door verdriet en spanning weg te eten. Daarnaast is eten ook heel belangrijk in ons sociale leven, bijvoorbeeld als je gezellig samen bent of iets te vieren hebt. Deze 3 functies, lichamelijk, mentaal en sociaal, zouden in balans moeten zijn. Sommige mensen hebben deze balans van nature. Veel mensen hebben hulp nodig om zichzelf in balans te krijgen.

In onze maatschappij wordt je overvoerd met informatie over gezonde en ongezonde voeding, over allerlei dieten die je de meest fantastische resultaten beloven. Misschien heeft u al een aantal dieten geprobeerd. Het is dan ook niet vreemd als u door het bos de bomen niet meer ziet. Ik probeer door het bijhouden van literatuur en het volgen van nascholingen zo objectief mogelijk te blijven in het woud van dieten en voedingsadviezen. Ik wil u graag helpen door uw vragen over voeding te beantwoorden en u te begeleiden naar een gezonder leefpatroon die bij u past. Bij de één kan met een paar kleine aanpassingen in de voeding al heel veel bereikt worden, bij de ander is het nodig om dieper op de oorzaken van het voedingsgedrag in te gaan. Iedereen is verschillend. Wat bij de een werkt hoeft bij de ander niet te werken. Belangrijk vind ik dat we het SAMEN doen. Dat betekent respect en vertrouwen hebben in elkaar met een vleugje humor.

Mijn Doel:

Ik wil graag mensen helpen bij het verbeteren van hun gezondheid door het geven van individuele voedingsadviezen. Of u nu onder begeleiding wilt afvallen, een voedingsgerelateerde klacht heeft of gewoon een paar vragen heeft over voeding, in alle gevallen kunt u bij mij terecht.

Tot slot….

‘Het dieet’ bestaat niet. Een ‘dieet’ wordt altijd aangepast aan iemands persoonlijke situatie en is dus voor iedereen anders. In het Engels betekent diet gewoon voeding.  En zo voel ik het ook: een dieet is pas goed als het aanvoelt als gewone voeding. Alleen dan kan je dit blijvend volhouden.

Back To Top